BETONTÁLCÁS, SALAKKITÖLTÉSES FÖDÉM ESETÉN MEGOLDHATÓ, HOGY A SALAK NE ZÚDULJON LE A KIFÚRT LYUKON?

Födémfúrás esetében igen, a kifúrt lyukba azonnal behelyezett bélelőcső használatával!

Ez esetben figyelembe kell venni a kész födémátfúrásba kerülő cső átmérőjét és annál nagyobb bélelőcsövet kell választani. A magfúróval olyan fúrókoronával dolgozunk ami kényelmes helyet biztosít majd a bélelőcső számára. Amikor a fúrókorona átér a födémen belehelyezzük a bélelőcsövet és azzal együtt húzzuk vissza a kifúrt lyukon keresztül. Így elkerülhető, hogy a koronafúró visszahúzásakor a töltőanyag lezúduljon!

TÖBB MÉTER HOSSZÚSÁGÚ FURATOKAT IS EL TUDNAK KÉSZÍTENI?

Magfúrás esetén a furat mélységét csak az átmérő korlátozza! Kis átmérők esetén jóval nehezebb elkészíteni egy extrém mélységű furatot. A fúrókoronák leggyakoribb hossza 45-60cm között van melyeket hossztoldókkal lehet akár több méter mélységig is beengedni. Természetesen ez csak fokozatosan valósulhat meg és a nehézséget éppen ez okozza mert a megfúrt mélységig a magot ki kell törni, hogy a fúrókorona tovább haladhasson. Egyedi méretek alapján is készíthető fúrókorona, vagyis maga a gyémántszerszám is lehet akár 1 méter hosszú. 1db furat esetében ez természetesen nem a leggazdaságosabb megoldás. Pl. 90mm átmérőig ha több mint 1,5m mélységű a furat a kitörés egy bizonyos mélység után igencsak nehézkes. DE! Természetesen mindenre van megoldás és mi azt a legtöbb esetben meg is találjuk! Több méter mély furat is elkészíthető akár kis átmérőben is de ez esetben számolni kell a technikai nehézségek által okozott felárral! Nagy keresztmetszetek átfúrása előtt mindig kérjen egyedi árajánlatot!

OLDALFALON ÉS ALJZATON IS SZERETNÉK FURATOKAT KÉSZÍTTETNI ELSZÍVÓ ÉS LEFOLYÓ SZÁMÁRA. A MÁR FRISSEN BURKOLT FELÜLETEKEN EZ KIVITELEZHETŐ OLY MÓDON, HOGY AZOK NE SÉRÜLJENEK?

Természetesen igen! A vákuumos rögzítőtalp segítségével minden stabil (!) felületen rögzíteni lehet a magfúrógép állványát, így a lyukfúrás nem okoz további javítási munkálatokat.

Abban az esetben ha a felület minősége ezt nem teszi lehetővé (pl. a magfúró felszerelése után – terhelés alatt – a burkolólapok elválnak a felülettől) a falfúrást csak úgy tudjuk folytatni ha dűbelezéssel rögzítünk! Aljzatok esetén az állvány leszorítása is működhet de ez a fúrni kívánt anyag keménységétől (vasaltságától) és a furat átmérőjétől is függ! A magfúrógéppel végzett betonfúrás alapja a stabil rögzítés, ellenkező esetben, ha a koronafúró megmozdul fúrás közben az a gyémántszegmensek leszakadását okozhatják.

MAGFÚRÁS ESETÉN MEG LEHET HATÁROZNI A FURAT VÉGPONTJÁT PRÓBAFÚRÁS NÉLKÜL?

Igen, furatátjelölő készülék segítségével roncsolás nélkül meghatározható a leendő furat pontos kimeneti helye. 1,5 méterig tégla esetében és 1 méterig beton esetében képes a műszer pontos adatokat közölni! Ez a műszer a falfúrás megkezdése előtt pontosan meghatározható az anyag vastagsága is, így pontosan meghatározható a munkadíj is! A leghasznosabb alkalmazási terület magfúrás, betonfúrás esetében a szögbenfúrás kimeneti pontjának a meghatározása. Segítségével elkerülhető a téves fúrás (pl. másik szerkezetbe fúrás)! Falvágás esetében is pontosan kijelölhető a leendő nyílás helye!

BETONVÁGÁS ILL. MAGFÚRÁS, FALFÚRÁS ESETÉBEN MEG LEHET ÁLLAPÍTANI A FAL VASTAGSÁGÁT RONCSOLÁS NÉLKÜL, MÉG A MUNKA MEGKEZDÉSE ELŐTT?

Természetesen igen, van rá megoldás! Ebben az esetben furatátjelölő műszerrel 1,5 méterig tégla és akár 1 méterig beton esetében a készülék kijelzi a furatok be és kimeneti helyét és az anyagvastagságot. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy fúrás, porolás nélkül egy egyszerű méréssel még a falvágás ill. falfúrás előtt diagnosztizáljuk a falazatot, födémet. Falszkenner használatával az anyag vasaltsága is meghatározható dinamikus bontás nélkül! Lehetőségünk van még üregek, csövek, vezetékek és egyéb eltérő anyagok (pl. fa) kimutatására! Így a betonvágás vagy betonfúrás pontos és biztosan a megfelelő helyre kerül!

MILYEN HELYIGÉNYE VAN A MAGFÚRÓGÉPNEK?

A fúróállvány magassága 80 cm, a talp szélessége 22 cm, a talp magassága a fúrógéppel együtt 46 cm. A leírt méretek alapján tudjuk a gépet rögzíteni! Természetesen fontos a hozzáférhetőség is!

MAGAS DARABSZÁM ESETÉN MILYEN KEDVEZMÉNYRE SZÁMÍTHATOK BETONFÚRÁSNÁL?

Magfúrás esetében a magas darabszám mellett a keresztmetszet és a fúrni kívánt anyag (valamint a munkadíj) is meghatározza a kedvezmény mértékét. 10-20 db furat felett már számíthatnak megrendelőink 5% kedvezményre. Ha a munkadíj meghaladja a 200 E Ft-ot (nettóban), akkor már 10% kedvezményt biztosítunk. 500 E Ft felett 15%, 1 millió Ft felett 20% kedvezményt tudunk adni a munkadíjból!

BETONFÚRÁS ESETÉN A FERDE FÚRÁS ÁRA ELTÉR A MERŐLEGESÉTŐL?

Igen, a ferde fúrás +15% többletet jelent a merőleges fúrás listaárához képest!

BETONFŰRÉSZELÉS ESETÉN A SAROKFURATOK KIALAKÍTÁSA ELKERÜLHETŐ TÚLVÁGÁS NÉLKÜL?

20 cm falvastagságig a sarokfuratok megspórohatóak túlvágás nélkül. 20-30 cm falvastagság között szintén megoldható, de ez esetben már a sarokvágások plusz költséget jelentenek, ami minden esetben olcsóbb a fúrásnál. 30 cm felett a sarokfuratok nem válthatók ki vágással.

MEGHATÁROZOTT HELYEN LEHETSÉGES FERDÉN FÚRÁST ALKALMAZNI?

Magfúrásnál a különböző szögekben történő kivitelezés esetén ún. furatátjelölő alkalmazásával a furat be- és kimenetét is pontosan meg lehet határozni. Az eltérő dőlésszögben történő fúrást gépeinkkel pontosan el tudjuk végezni!

MERŐLEGES FALAK TALÁLKOZÁSÁNÁL MENNYIRE LEHET KÖZEL FÚRNI A SAROKHOZ?

Betonfúrás, falfúrás esetén is lehetséges közvetlenül a sarokban fúrni!

BETONFÚRÁSNÁL MEKKORA KERESZTMETSZETET LEHET ÁTFÚRNI?

Betonfúrásnál a magfúrógépeink több méteres keresztmetszetet is képesek átfúrni, de ez nagyban függ a kívánt furatátmérőtől!

MILYEN ÁRAMELLÁTÁS SZÜKSÉGES A FALFÚRÓ GÉPEKHEZ?

A 220 V-os betonfúró gépeinknek 1×16 Amperre van szükségük, a 380 V-os gépek pedig 3×16 Ampert igényelnek.

MILYEN HATÁRIDŐVEL TUDNAK BETONFÚRÁS MUNKÁT VÁLLALNI?

Betonfúrás esetén egy héten belül fel tudunk vonulni. Ha 1-2 furatról van csak szó, néhány napon belül is lehetséges!

DŰBELEZÉS NÉLKÜL IS TUDNAK RÖGZÍTENI?

Igen! Vákuumos rögzítőtalppal a magfúrógép állványa dűbelezés nélkül is rögzíthető. Falfúrásnál, betonfúrásnál ennek a rögzítésnek feltétele a megfelelő felület. Rossz állapotú felületre nem tudjuk vákuummal rögzíteni a koronafúró gép állványát. Akár mennyezetre is rögzíthetünk vákuummal de ez esetben biztosító alátámasztás is szükséges. Ilyen technikával elkerülhető, hogy a kívánt furaton kívül más roncsolás legyen a felületeken.