Így emelheti fel lakása értékét egy prémiumlakás értékére

Talán épp gondolkodik a lakáseladáson. És azokon a módszereken, ami még az eladás előtt növelhetné egy kicsit a lakás értékét. Mutatunk egy kivitelezést, ami nem a szokásos elcsépelt lakásfelújítási módszerek közül való és talán nem is gondolt rá. Polgári lakások esetében ráadásul kihagyhatatlan tipp.

A terek bizony különös dolgok.
Képesek hangulatot sugallni, érzetet kelteni.
Egy szűk belső tér nyomasztó bezártságérzetet hozhat létre.

Míg egy tágasabb helyiség több napfényt engedhet be. A világosabb helyiség pedig nemcsak a hangulatunkra lehet pozitív benyomással, de a lakás vagy ház atmoszférájára is.
Ennek jelentőségét akkor vesszük észre, amikor az ingatlanossal együtt a lakásunkat mutogatjuk keresztbe kasul a potenciális lakásvásárlónak.

 

Tudta, hogy egy „egyszerű falbontás” prémiumkategóriás lakássá változtathatja otthonát?

Számtalan prémiumkategóriás lakás születhet akár nagyobb alapterületű lakásokból is, melyeknek csupán az elosztása nem túl szerencsés.
Egy falbontás egy nap alatt megoldhatja.

Sőt, régi polgári lakásoknál még inkább kihasználható e lehetőség. A lakás értéke ilyen esetben eleve jelentős mértékű.
Azonban nem olyan könnyű eldönteni, hogy a bontásra kiválasztott falak esetében teherhordó válaszfalakról van-e szó, amik könnyebben bonthatóak. Vagy esetleg főfalakról.

Netán csupán egy trükkös kivitelezésnek esett áldozatul. Ugyanis régebbi típusú polgári lakásoknál előfordulhatnak olyan válaszfalak, amik nem teherhordó funkcióval bírnak, mégsem bonthatóak úgy, mint egy sima válaszfal.

 

Régi típusú falmegoldás, melyre polgári lakásoknál oda kell figyelni

Válaszfalakat ugyanis régi típusú polgári lakásoknál úgy is építhettek anno, hogy mindezt két szint magasságban tették. A födémet pedig a két oldalon hozzá illesztették.
A bontás előtt még nem látszik ennek nyoma, csak utána. Így körültekintő bontás nélkül akár két szintet is bonthatunk egyszerre. Érdemes statikus véleményt kikérni ilyen esetben is.
Ő ugyanis segíthet abban, hogy a régi polgári lakásoknál a többnyire kisméretű téglákból vagy/és salakbetonból készült válaszfalakat illetően szemrevételezzen.

Mit is?
A bontásra kijelölt fal vakolatát megbontva akár egy feltárás után (a mennyezet, illetve az aljzat találkozásánál történő feltárásról van szó) szemrevételezi, és az előkerített építési tervek alapján javaslatot tehet.

Ilyen régi épületek esetében valamennyi bontási munkánál körültekintően kell eljárni. Mi statikai terv készítéséhez képesített és gyakorlott statikust ajánlunk Önnek.
Nem az Ön feladata lesz a statikus felkutatása.

Megosztás