Kedvenc bútorok kevés négyzetméteren?

Lehet, hogy az évek alatt rengeteg bútorról mondott le. És jelenleg is számos kompromisszumot köt a kevés négyzetméter és kedvezőtlen elosztás miatt otthonában. Nap mint nap kényelmetlen szituációkban kénytelen megalkudni egyetlen ok miatt: az a fal pont ott van. Mit lehet tenni?

 

Amikor évek óta nyomorgunk a kis alapterületű és rossz elosztású helyiségekben, és egyszer csak szembe jön velünk az információ, hogy nem kell megelégednünk a mostani helyzettel, végre felcsillan a szemünk.

Nem kell lemondani a kanapéról, ami eddig semmilyen méretben nem fért be a kisebb helyiségbe.
Végre megvehetjük azt a bútorsorozatot, ami mellett minden alkalommal elmegyünk az IKEA-ban, de csak plátói a szerelem.

 

Végre kivehetjük a falat, vagy mégsem?

Amikor kiválasztjuk a kivételre kiválasztott „útban lévő falat”, még csak nem is sejtjük, hogy megvalósításával az épületet döntenénk magunkra. A belső teherhordó falak kibontása jó ötlet lehet, hogy így nagyobb tereket kapjunk; azonban nem mindegy, hogy melyik falnak esnénk neki a legszívesebben. És hogyan.

Egymással szemben lévő 4-5-6 m széles helyiségek esetében (alkossunk egy nagy teret) a kiválasztott középső fal kivétele akár a födém leszakadásához is vezethet.

 

Nem kell azonban lemondani az álmokról, csak másképp kell kivitelezni

Méghozzá kompromisszumokkal: ebben segítenek a boltozatok vagy áthidalók.
A középső és szélső mező a falból megmaradva már biztosítja a nagyobb teret, és a világosabb helyiséget.
De a mennyezet is marad.

Ugyanezt ki lehet alakítani utólag beépített acél vagy vasbeton áthidalókból is. Az áthidalók mérete függ a nyílások szélességétől is.
De minden esetben szépen megoldható vakolással, burkolással.

Akár a középső falszakasz elhagyására is lehetőség van, mely egy erősebb acélgerenda beépítésével vitelezhető ki. A nyílás két szélén acél lábak beépítésére is szükség lehet.

Fesztávtól függően ez akár jócskán 300.000 Ft felett is lehet. Így érdemes mérlegelni a lehetőségeket.
Segítünk abban, hogy a legköltséghatékonyabb megoldás szülessen meg. Ami az álmot is megvalósítja, mindemellett vállalható vékonyabb pénztárca mellett is.

Az, hogy mekkora lehet minimum az áthidaló felfekvése, az leginkább a falazat anyagától függ és természetesen az áthidaló terhelésétől is. Segítünk az álom megvalósulásában, tanácsainkkal is.

Megosztás